AccessPoint eDelivery

 Soluții de interconectare la nivel trans-european – implementarea unui AccessPoint eDelivery

În luna mai 2017, a fost demarat proiectul ”Soluții de interconectare la nivel trans-european – implementarea unui AccessPoint eDelivery”, având ca parteneri Agenția pentru Agenda Digitală a României, CERTSIGN SA, Indeco Soft SRL și ARIES Transilvania –Asociatia Romana pentru Industria Electronica si de Software – filiala Transilvania.

Proiectul urmărește integrarea României în rețeaua de puncte de acces (Access Points) prin implementarea serviciilor generice și sprijinirea adoptării DSI specifice pentru eDelivery pentru entitățile publice și private din România.

Scopul proiectului va fi atins prin implementarea punctelor de acces și Service Metadata Publishers (serviciilor) care interconectează platforma de bază europeană existentă (EU Core Service Platform) pentru a crește schimbul trans-frontalier de documente electronice între mediul public și cel privat, precum și între aceste entități și cetățeni sau mediul de afaceri.

Proiectul contribuie la implementarea unor servicii generice de interconectare și a unor standarde europene de interconectare, urmând ca sistemele ICT existente și viitoare să ofere servicii standardizate de transfer de date sau documente, inter-sectoriale și inter-agenții.

Valoarea totală a proiectului finantata de INEA este de 371.010 euro.

Proiectul este cofinanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei  (Connecting Europe Facility – CEF), apelul de finanțare Telecom.

Pentru informații detaliate despre Mecanismul pentru Interconectarea Europei, vă invităm să vizitați https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility